Доступність посилання

ТОП новини

Кривий Ріг: член ТВК подала особливу думку щодо результатів виборів мера


Член Криворізької міської виборчої комісії Вікторія Шелевицька, представник партії «Об’єднання «Самопоміч», додала до протоколу про встановлення результатів виборів міського голови заяву з особливою думкою. За документом, член комісії вважає, що підсумки позачергових виборів міського голови, встановлені Криворізькою міською виборчою комісією, не відображають стан реального волевиявлення громадян.

Як пояснила Вікторія Шелевицька, з боку кандидата на посаду міського голови Юрія Вілкула порушення порядку проведення передвиборної агітації, а також масове безкоштовне підвезення виборців на дільниці для голосування могли вплинути на результати виборів. За її словами, зокрема, порушення були здійснені «Криворізькою міською організацією ветеранів в особі Дабіжі Миколи Кириловича, кандидатом на посаду Криворізького міського голови Вілкулом Юрієм Григоровичем та іншими невстановленими особами, які організували та здійснили підвезення виборців не за їхні кошти».

У штабі кандидата на посаду мера Юрія Вілкула заявили, що міська організація ветеранів є громадською організацією, яка не підпорядковується чинному міському голові та міській раді, і громадська ініціатива щодо підвезення виборців не може вважатись порушенням. Раніше кандидат Вілкул також відкинув свою причетність до незаконної агітації в «день тиші» й у день голосування.

28 березня в обласному управлінні Національної поліції поінформували, що у Кривому Розі «зареєстровано 12 порушень, пов’язаних із підвезенням виборців». Даних про початок кримінального провадження наразі немає.

У Комітеті виборців України заявляли, що одним із наймасовіших порушень у день голосування у Кривому Розі було підвезення людей до виборчих дільниць. За даними з КВУ, загалом послугою підвезення скористалися близько 70–80 тисяч жителів.

28 березня ввечері Криворізька міська виборча комісія оприлюднила офіційні дані, за якими на виборах мера міста переміг чинний міський голова Кривого Рогу, самовисуванець Юрій Вілкул, набравши 74,18% голосів. На другому місці висуванець «Самопомочі» Семен Семенченко – 10,92% голосів, на третьому Світлана Сова від «Сили людей» – 4,67%, на четвертому Микола Колесник від «Укропу» – 4,36% голосів. Решта кандидатів набрали по менш ніж 3% голосів. Явка виборців склала 55,93%.

27 березня у Кривому Розі відбулись позачергові вибори міського голови. На посаду мера претендували 15 кандидатів.

XS
SM
MD
LG