Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: біля Авдіївки бойовики використовують проти військових заборонені протипіхотні міни


Блок-пост на дорозі до Донецька неподалік Авдіївки, архівне фото
Блок-пост на дорозі до Донецька неподалік Авдіївки, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що в районі промислової зони Авдіївки підтримувані Росією бойовики використовують проти українських військових протипіхотні міни ПОМ-2, використання яких заборонене міжнародними угодами.

У прес-центрі штабу зазначають, що з метою уникнення жертв серед місцевого населення штаб АТО застерігає, що ПОМ-2 є «міною, яка має пристрій самоліквідації, а після закінчення строку бойової роботи (від 4 до 50 годин) сама ініціює свій підрив».

Бойовики угруповання «ДНР» наразі цих заяв не коментували, проте заявляють, що українські військові цієї ночі випустили по передмістях Горлівки і Донецька до 27 мін калібру 82 міліметри.

Минулого тижня повідомлялося, що найбільш обстрілюваним проросійськими сепаратистами на донецькому напрямку є район Авдіївки. У штабі АТО стверджують, що Авдіївка залишається однією з основних «гарячих точок».

Повідомлялося про активні спроби проросійських сепаратистів встановити контроль над промисловою зоною Авдіївки на Донеччині. Промислова зона Авдіївки має стратегічне значення. З її території можливий вогневий контроль траси Донецьк – Горлівка, критично важливої для зв’язку між двома великими підрозділами угруповання «ДНР» у цих містах.

XS
SM
MD
LG