Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін призначив виконувачем обов’язків голови правління «Укрзалізниці» Кравцова


©Shutterstock
©Shutterstock

Кабінет міністрів України звільнив виконувача обов’язків генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту «Укрзалізниця» Олександра Завгороднього від виконання обов’язків голови правління публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» і призначив замість нього Євгена Кравцова. Про це йдеться в урядових розпорядженнях №229 і №230 від 30 березня.

У липні 2015 року Мінінфраструктури України призначило виконувачем обов’язків генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту України «Укрзалізниця» Олександра Завгороднього.

У жовтні минулого року уряд зареєстрував публічне акціонерне товариство «Українська залізниця», створене на базі Державної адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниця»).

В уряді неодноразово заявляли, що для реформування залізничної галузі необхідно внести низку законодавчих змін, зокрема, необхідно прийняти новий закон про залізничний транспорт. Урядовий законопроект про залізничний транспорт передбачає, що недержавним перевізникам дозволять працювати на українській залізниці, тарифи наблизяться до ринкових, стандарти – до європейських, а «Укрзалізниця» стане акціонерним товариством.

XS
SM
MD
LG