Доступність посилання

ТОП новини

У Росії художнику, який підпалив двері ФСБ, нарахували 480 тисяч рублів збитків – адвокат


Петро Павленський
Петро Павленський

У Росії правоохоронці вважають, що художник-акціоніст Петро Павленський, який підпалив двері будівлі Федеральної служби безпеки Росії, завдав державі збитків в майже півмільйона російських рублів. Про це повідомила його адвокат Ольга Дінзе на засіданні Таганського суду Москви, виступаючи із запереченнями на клопотання слідства про продовження арешту Павленському до 5 травня.

За її даними, в постанові про притягнення художника як обвинуваченого за новою статтею йдеться про те, що збитки від дій Павленського, який влаштував акцію «Загроза» 9 листопада 2015 року, склали 480 тисяч рублів.

Раніше повідомлялося, що дії Павленського були перекваліфіковані з «вандалізму» на «пошкодження об’єктів культурної спадщини».

Адвокат Дінзе, виступаючи в суді, процитувала постанову, в якій, зокрема, йдеться про те, що в будівлі, двері якої пошкодив Павленський, «у 1930-і роки жили видатні громадські діячі та діячі науки».

Суд продовжив арешт художника до 5 травня.

Павленський був затриманий після проведення акції 9 листопада 2015 року, коли підпалив двері будівлі ФСБ в Москві. У кінці січня художника помістили в інститут імені Сербського на психіатричну експертизу, а 23 лютого повідомлялося, що його перевели в Бутирський слідчий ізолятор.

XS
SM
MD
LG