Доступність посилання

ТОП новини

У березні Авдіївка залишалась епіцентром боїв на Донбасі – українська сторона СЦКК


Крайній блок-пост українських військових на дорозі до Донецька, неподалік Авдіївки
Крайній блок-пост українських військових на дорозі до Донецька, неподалік Авдіївки

За даними української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), упродовж березня поточного року Авдіївка залишалась епіцентром боїв на Донбасі.

«За місяць у районі Авдіївки бойовики з окупованих районів 294 рази обстріляли підрозділи Збройних Сил України з озброєння, яке мало бути відведено випустивши при цьому майже 1900 мін та снарядів», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що у певні проміжки часу бойові дії в Авдіївці тривали цілодобово.

Крім того, за даними СЦКК, березень позначився складною ситуацією на «світлодарській дузі», поблизу Мар’їнки, Красногорівки, Новотроїцького та Широкина.

Загалом впродовж березня проросійські бойовики на Донбасі 734 рази обстріляли позиції ЗСУ з озброєння, яке мало б бути відведене згідно з мінськими домовленостями, зауважили в СЦКК.

У п’ятницю вранці у штабі української воєнної операції на Донбасі повідомляли про різке зростання кількості обстрілів із боку проросійських сепаратистів – 77 упродовж 31 березня.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах стверджують, що українські військові лише за минулу добу здійснили близько 500 обстрілів. В угрупованні «ЛНР» заявляють про 220 обстрілів за минулу добу.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG