Доступність посилання

ТОП новини

Відома волонтерка Яна Зінкевич повернулась з лікування в Ізраїлі 


Яна Зінкевич
Яна Зінкевич

У п’ятницю до Дніпропетровська з лікування в Ізраїлі повернулась відома волонтерка, засновниця батальйону «Госпітальєри» Яна Зінкевич. За допомогою спеціального обладнання – ходунків – вона вже стає на ноги. В аеропорту, де її зустрічали колеги й журналісти, Яна Зінкевич сама вийшла з літака, показавши, що може ходити.

Водночас вона повідомила, що планує створити у Дніпропетровську реабілітаційний центр для людей зі схожими травмами, адже вважає, що «зрозуміти людину, яка сидить на кріслі, можливо, якщо ти це пройшов сам».

Як розповів на прес-конференції волонтер, який опікується дівчиною, Борис Трейгерман, травми в дівчини були важкими, лікарі не робили прогнозів, однак їй вдалось відновити рухомість нижніх кінцівок.

Трейгерман зазначив, один день перебування Яни Зінкевич в ізраїльській клініці коштував тисячу доларів США, водночас перший місяць перебування оплатили меценати.

«Зараз ми шукаємо небайдужих людей, завдяки яким Яна зможе продовжити курс відновлення. На жаль, в Україні таких фахівців немає», – зазначив Трейгерман.

Раніше у Дніпропетровську створили фонд на допомогу Яні Зінкевич.
Яна Зінкевич 5 грудня 2015 року потрапила в ДТП біля Дніпропетровська. Авто, в якому їхала Зінкевич, злетіло зі слизької траси і кілька разів перекинулось, дівчину викинуло з машини і вона зазнала важких ушкоджень хребта.

Яна Зінкевич – доброволець-медик, начальник медичного управління «Добровольчого українського корпусу», засновник батальйону «Госпітальєри» Добровольчого українського корпусу «Правий сектор». Вона врятувала з-під обстрілів понад сто бійців.

1 грудня 2015 року 20-річна дівчина отримала орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

XS
SM
MD
LG