Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: ситуація на Донбасі стабілізувалась, за день було 6 обстрілів з боку сепаратистів


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО в суботу повідомили, що ситуація упродовж дня на Донбасі стабілізувалася і проросійські сепаратисти здійснили лише 6 обстрілів у порівнянні з 36-ма напередодні.

Попри зниження інтенсивності обстрілів, як зауважили в українському військовому штабі, сепаратисти все ж двічі вели вогонь з мінометів 82-міліметрового калібру по промисловій зоні Авдіївки та один раз в напрямку Пісків. Стріляли також в українських військових з снайперських гвинтівок і стрілецької зброї.

«Зазнали обстрілів позиції наших військ і в районах шахти Бутівка, Опитного та Новозванівки. Ворог, як завжди провокував на вогонь у відповідь», – йдеться в повідомленні.

Раніше в суботу в штабі АТО повідомили про 65 обстрілів з боку сепаратистів і чотирьох поранених українських військових.

В угрупованні «ДНР» заявили, що ЗСУ за минулу добу здійснили майже 250 обстрілів, а під час обстрілу Комінтернова були поранені двоє цивільних і один боєць угруповання. Донецькі сепаратисти на своїх сайтах також пишуть, що Київ перекинув на фронт артилерію, танки і особовий склад. Луганські сепаратисти на своїх ресурсах стверджують, що українська сторона обстріляла підконтрольні угрупованню «ЛНР» території із установок «Град», поранено двох бійців угруповання.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG