Доступність посилання

ТОП новини

Військового вирішення конфлікту в Нагірному Карабасі не існує – Керрі


Державний секретар США Джон Керрі
Державний секретар США Джон Керрі

Державний секретар США Джон Керрі заявив, що військового вирішення конфлікту в Нагірному Карабасі не існує. Про це йдеться у його заяві 2 квітня. Головний дипломат США «найбільш рішучим чином» засудив порушення режиму припинення вогню і висловив співчуття родинам загиблих і постраждалих.

«Ми закликаємо сторони проявляти стриманість, уникати подальшої ескалації і строго дотримуватися угоди про припинення вогню», – сказав Керрі.

Він додав, що «нестабільна ситуація в регіоні показує, чому сторони повинні негайно вступити у переговори під егідою співголів Мінської групи ОБСЄ із всеосяжного врегулювання конфлікту».

Раніше засудили порушення режиму припинення вогню в Нагірному Карабасі і закликали до мирного врегулювання конфлікту голова європейської дипломатії Федеріка Моґеріні, міністр закордонних справ і чинний голова ОБСЄ Франк-Вальтер Штайнмайєр, президент Росії Володимир Путін.

Співголови Мінської групи ОБСЄ анонсували на вівторок засідання у Відні з приводу насильства в Нагірному Карабасі.

Ситуація у Нагірному Карабасі різко загострилася у ніч на суботу. І вірменська, і азербайджанська сторона звинуватили одна одну у наступі з використанням важкого озброєння.

У зоні карабахського конфлікту тривають запеклі бої (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00

Президент Вірменії Серж Сарґсян повідомив про загибель 18 етнічних вірменських солдатів у перебігу обстрілів. Влада Азербайджану заявила про 12 загиблих солдатів і одного цивільного. В самому Нагірному Карабасі, сепаратистському регіоні Азербайджану, повідомили про загибель двох цивільних, серед яких і 12-річний хлопчик.

Зруйнований будинок в результаті зіткнень в Карабасі 2 квітня 2016 року
Зруйнований будинок в результаті зіткнень в Карабасі 2 квітня 2016 року

Нагірний Карабах, населений переважно вірменами, оголосив про вихід зі складу Азербайджану у 1991 році. Це призвело до збройного конфлікту, під час якого Азербайджан втратив контроль над територією, загинуло близько 30 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG