Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі відбувся мітинг проти «контрреволюції» – Боровик


Заступник голови Одеської облдержадміністрації Саша Боровик
Заступник голови Одеської облдержадміністрації Саша Боровик

Кількасот людей 3 квітня в Одесі взяли участь в акції протесту проти реваншу представників колишньої влади, повідомив заступник голови Одеської облдержадміністрації Саша Боровик.

«В Одесі люди піднялися проти контрреволюції. Це проукраїнський рух. У нього немає лідерів. Його порядок денний не про Мішу (Міхеїла Саакашвілі – ред.), це не про Давида (Сакварелідзе – ред.) і не про мене. Це рух навіть не проти Стоянова, Ківалова, Гончаренка, Труханова або Ангерта. Це рух проти системи, яку всі ці люди будували 20 років і яку вони сьогодні представляють», – написав Боровик у Facebook.

«Мені зателефонували активісти і повідомили, що біля Дюка (пам’ятник засновнику Одеси Дюку Рішельє – ред.) зібралися люди з вимогою відкликати прокурора-корупціонера Стоянова і навести лад. Я поїхав туди подякувати людям і побачив багато світлих облич наших патріотів, порядних одеситів, і нехай реваншисти не сподіваються, що люди втомляться і у них опуститися руки, у мене великий досвід в цій області, і знаю точно, що ніякими договірняками і міжсобойчиком людей надовго відволікти неможливо. Ця боротьба буде продовжена до повного очищення влади», – вказав у своєму Facebook голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі.

«Увечері я зустрічатимуся з президентом і обговорюватиму ситуацію з саботажем реформ в Одесі», – додав політик.

Акції протесту в Одесі розпочалися цього тижня. Початковою вимогою демонстрантів було недопущення до роботи в області прокурора Миколи Стоянова, який уже керував обласною прокуратурою до призначення Давида Сакварелідзе. Сам Сакварелідзе 30 березня був відправлений у відставку з посад заступника генпрокурора та прокурора Одещини рішенням генерального прокурора Віктора Шокіна. Це рішення Шокін ухвалив за кілька годин до того, як відставку його самого підтримала Верховна Рада.

XS
SM
MD
LG