Доступність посилання

ТОП новини

В Іраку 25 людей загинули, десятки поранені внаслідок вибухів


На місці вибуху на півночі Багдада
На місці вибуху на півночі Багдада

На території Іраку щонайменше 25 людей загинули, понад 60 поранені внаслідок декількох нападів, що сталися 4 квітня.

Зокрема, п’ятеро людей загинули, 10 поранені внаслідок нападу смертника в південному портовому місті Басра. Екстремістське угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за напад.

Ціллю ще одного нападу стала колона Народних мобілізаційних сил, коаліції шиїтських воєнізованих формувань. Внаслідок цього вибуху загинули п’ять людей у місті Машахдех на північ від Багдада.

Смертник також підірвав себе на контрольно-пропускному пункті в північній частині Багдада, що призвело до загибелі п’яти людей. Четвертий смертник підірвав себе біля ополченців у ресторані на південь від міста Ен-Насирія, внаслідок чого загинули щонайменше п’ятеро людей.

Двоє представників іракських сил безпеки загинули внаслідок вибуху автомобіля, керованого смертником у провінції Анбар, на захід від Багдада. Ще один правоохоронець загинув від вибуху на південь від столиці Іраку.

Ще дві людини загинули внаслідок обстрілу району Абу Ґрейб на захід від Багдада.

Бойовики «Ісламської держави», які втрачають позиції через дії контртерористичної коаліції, часто здійснюють напади проти цивільних і сил безпеки в Іраку.

XS
SM
MD
LG