Доступність посилання

ТОП новини

Російський прем’єр вирушає до Вірменії та Азербайджану


Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв
Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв 7 та 8 квітня відвідає Вірменію та Азербайджан – дві пострадянські країни, які вороже ставляться одна до одної через проблему Нагірного Карабаху. Про намір відвідати регіон голова уряду Росії заявив 5 квітня в телефонній розмові з прем’єр-міністром Вірменії Овіком Абрамяном, повідомила прес-служба уряду Росії.

У бесіді з Абрамяном Медведєв висловив «серйозну стурбованість» ескалацією конфлікту між Вірменією та Азербайджаном в Нагірному Карабасі. Медведєв наголосив на необхідності «суворого дотримання угоди про припинення бойових дій і важливість якнайшвидшого відновлення процесу політичного врегулювання».

Як повідомляє Кремль, президент Росії Володимир Путін також закликав президентів Азербайджану і Вірменії 5 квітня дотримуватися режиму припинення вогню.

Азербайджан і підтримувані Вірменією сепаратисти в Нагірному Карабасі 5 квітня домовилися про перемир’я. У Міністерстві оборони Азербайджану повідомили, що пристали на пропозицію припинення вогню від 12:00 за місцевим часом. Як заявили у відомстві, всі операції з обох боків «припинені».

Фактична влада Нагірного Карабаху підтвердила досягнення угоди про перемир’я.

Ситуація у Нагірному Карабасі різко загострилася у ніч на 2 квітня. І вірменська, і азербайджанська сторона звинуватили одна одну у наступі з застосуванням важкого озброєння. З обох сторін загинули, за різними даними, від 40 до 64 людей.

XS
SM
MD
LG