Доступність посилання

ТОП новини

Кличко: до кінця травня в Києві має бути головний архітектор


Віталій Кличко
Віталій Кличко

До кінця травня українська столиця повинна мати головного архітектора, заявляє мер Києва Віталій Кличко.

За його словами, має бути проведений новий конкурс із відбору кандидатури на посаду головного архітектора Києва.

«Будемо розділяти чиновника і головного урбаніста Києва, щоб це були різні персони. Потрібні зміни до законодавства... Але без головного архітектора заблокована робота багатьох департаментів Києва», – наголосив Кличко.

30 вересня міський голова Києва Віталій Кличко звільнив головного архітектора столиці Сергія Целовальника і двох його заступників. Целовальник був призначений на посаду начальника головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища КМДА, головного архітектора Києва в серпні 2010 року. Наприкінці грудня столична влада оголосила конкурс на заміщення посади директора департаменту містобудування та архітектури КМДА, головного архітектора Києва. 2 березня конкурсна комісія обрала шорт-лист із 5 кандидатів.

Наприкінці березня Кличко зупинив роботу конкурсної комісії з відбору кандидатів на посаду головного архітектора столиці, мотивуючи це неможливістю ухвалення нею об’єктивного і справедливого рішення.

Мер запропонував членам конкурсної комісії прописати процедури для проведення «бездоганного конкурсу», а також – ініціювати внесення змін до законодавства про розділення посад головного урбаніста (архітектора) столиці та глави Департаменту містобудування та архітектури.

1 квітня Кличко призначив Юрія Тація новим виконувачем обов’язків директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА.

XS
SM
MD
LG