Доступність посилання

ТОП новини

Росія: слідчі не знайшли провини лікарів у смерті таджицького немовляти


Умаралі Назаров
Умаралі Назаров

У російському Петербурзі слідчі не знайшли провини лікарів у смерті 5-місячного таджицького хлопчика Умаралі Назарова. Про це 6 квітня на засіданні міських законодавчих зборів повідомила Світлана Агапітових, уповноважена з прав дитини у Петербурзі.

Вона зазначила, що перевірки за фактом смерті хлопчика тривають. За її словами, у слідства залишилися питання щодо роботи поліції і міграційної служби «під час виявлення дитини у нелегальних мігрантів».

Агапітових при цьому наголосила, що перевірки проводяться у рамках кримінальної справи за статтею «невиконання обов’язків щодо виховання неповнолітнього», порушеної проти батьків померлого хлопчика.

5-місячний Умаралі Назаров помер 13 жовтня 2015 року у петербурзькій лікарні, за кілька годин після того, як його забрали у матері, затриманої за порушення міграційного законодавства.

Згідно з результатами судмедекспертизи, причиною смерті дитини стала вірусна інфекція, через яку у нього виникла серцева недостатність. Однак батьки хлопчика не вірять у цю версію – вони не розуміють, як дитина, яка нічим не хворіла, могла померти.

Смерть 5-місячного Умаралі Назарова викликала значний суспільний резонанс. Активісти правозахисних рухів провели в Санкт-Петербурзі серію одиночних пікетів з вимогою всебічного розслідування.

У листопаді минулого року Міський суд Петербурга ухвалив рішення про видворення з Росії за порушення міграційного законодавства матері Умаралі Назарова.

XS
SM
MD
LG