Доступність посилання

ТОП новини

Україна взяла до уваги результати референдуму в Нідерландах – МЗС


Голосування на референдумі в Нідерландах, 6 квітня 2016 року
Голосування на референдумі в Нідерландах, 6 квітня 2016 року

Україна взяла до уваги попередні результати екзит-полу референдуму в Королівстві Нідерланди щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Про це заявила речниця міністерства закордонних справ України Мар’яна Беца.

«Виходимо з того, що відповідно до нідерландського законодавства референдум має консультативний характер, отже остаточне рішення щодо ратифікації угоди після проведення внутрішніх дискусій та процедур ухвалюватиме уряд Нідерландів. Розраховуємо, що це рішення відповідатиме інтересам України, Нідерландів і Європи», – вказала речниця.

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив пізно ввечері 6 квітня після завершення референдуму, що влада цієї країни ретельно переглядатиме угоду з Україною.

«Спочатку дочекаємося остаточних результатів, далі будемо обговорювати це в уряді, далі у парламенті, потім у ЄС. Хочу одразу попередити людей, щоб не було поспішних очікувань: ми не хочемо підводити тих, хто прийшов голосувати, і з повагою ставимося до їхнього вибору – за чи проти – ми ухвалимо дуже акуратне рішення», – наголосив Марк Рютте.

За даними центру соціології IPSOS, на референдумі у Нідерландах щодо Угоди про асоціацію між Україною і ЄС явка виборців становила 32% (для визнання голосування таким, що відбулося, потрібна участь щонайменше 30%).

За остаточними результатами екзит-полів, 37,5% виборців проголосували за асоціацію з Україною, 61,7% – проти.

Виборча комісія Нідерландів повідомила, що оприлюднить офіційні результати референдуму 12 квітня, а попередні – 8 квітня.

XS
SM
MD
LG