Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий поранений – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військовослужбовців немає, один поранений, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

Він уточнив, що військовий зазнав поранень внаслідок мінометного обстрілу під Авдіївкою.

За даними Мотузяника, на донецькому напрямку околиці Горлівки (Зайцеве, Новгородське) та Донецька (Авдіївка, Донецький аеропорт) сепаратисти обстрілюють з мінометів та з артилерії.

Речник АТО додав, що за минулу добу на донецькому напрямку проросійські бойовики випустили по позиціях українських військових не менше 100 мін та кілька артснарядів.

«На Світлодарській дузі ворог вже традиційно використовує бронетехніку (БМП). Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 49 ворожих обстрілів», – сказав він.

Мотузяник також зазначив, що на маріупольському напрямку у Красногорівці та Широкині відбулися мінометні обстріли.

Сепаратисти угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, на своїх сайтах звинувачують українських військових в обстрілі околиці «Вольво-Центру» поблизу Донецького аеропорту.

Сепаратисти угруповання «ЛНР», також визнаного терористичним в Україні, повідомляють, що за минулу добу українські силовики три рази обстрілювали їхні позиції.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG