Доступність посилання

ТОП новини

Азаров програв суд у справі про наклеп проти СБУ – Лубківський


Микола Азаров, архівне фото
Микола Азаров, архівне фото

Колишній прем’єр-міністр України Микола Азаров програв суд у справі про наклеп проти СБУ та колишнього радника голови Служби безпеки України (СБУ) Маркіяна Лубківського. Фото відповідних судових рішень Лубківський опублікував у своєму Facebook.

У квітні минулого року на той час радник голови СБУ Маркіян Лубківський заявив про ймовірні акції, які покликані дестабілізувати ситуацію в Києві і інших містах. Він також заявив, що їх фінансує колишній прем’єр Микола Азаров.

Після цього в червні 2015 року представники Азарова звернулися до суду із позовом до Служби безпеки України за участю третьої особи – Лубківського – про визнання інформації недостовірною й такою, що порушує особисті немайнові права позивача – право на повагу до честі й гідності, на недоторканість ділової репутації.

5 лютого Шевченківський районний суд Києва відмовив у задоволенні позову. Відповідне рішення опубліковане в Єдиному реєстрі судових рішень.

В опублікованому рішенні Апеляційного суду Києва від 7 квітня йдеться, що суд частково задовольнив апеляційну скаргу представника Азарова, змінивши рішення Шевченківського райсуду – виключивши «з мотивувальної частини рішення висновки суду про недоведеність факту розповсюдженняінформації, яка є предметом спору».

В Україні Азарова звинувачують у перевищенні влади, що спричинило тяжкі наслідки, привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем.

Екс-прем’єр звинувачення на свою адресу відкидає. За останніми повідомленнями, Азаров перебуває в Росії. Інтерпол оголосив у міжнародний розшук колишнього прем’єра Миколу Азарова, а також інших колишніх високопосадовців.

XS
SM
MD
LG