Доступність посилання

ТОП новини

У Греції заявляють про значне зменшення числа мігрантів, які прибувають з Туреччини


Чоловіка-мігранта (у центрі) супроводжують до судна, яке поверне його в Туреччину, грецький острів Лесбос, 8 квітня 2016 року
Чоловіка-мігранта (у центрі) супроводжують до судна, яке поверне його в Туреччину, грецький острів Лесбос, 8 квітня 2016 року

Грецький кризовий комітет із питань біженців заявляє про різке зменшення числа мігрантів, які прибувають до Греції з Туреччини. За даними комітету, за останню добу до Греції прибули 149 мігрантів порівняно із тим, що попереднього місяця коли щоденно прибували по 900 людей.

Вранці 8 квітня Греція депортувала до Туреччини ще дві групи мігрантів – загалом 140 людей. Це друга група мігрантів, яких депортують у рамках реалізації домовленостей між Євросоюзом і Туреччиною.

Перша група, що складалася з 202 мігрантів, була вислана 4 квітня. Натомість того ж дня до Німеччини та Фінляндії з Туреччини вирушила група сирійських біженців.

За умовами угоди між ЄС і Туреччиною, Анкара забере всіх мігрантів та біженців, в тому числі сирійців, які потрапили до Греції нелегально, в обмін на прийом у ЄС тисяч сирійських біженців безпосередньо з Туреччини.

Угоду між Туреччиною та ЄС засудили правозахисні групи, які вказують на недостатню підготовку до таких обмінів.

XS
SM
MD
LG