Доступність посилання

ТОП новини

Грицак: СБУ затримала вербувальника російського ГРУ


Василь Грицак
Василь Грицак

Служба безпеки України заявляє про затримання вербувальника російського Головного розвідувального управління при спробі вивезти в Росію секретні документи.

«Позавчора СБУ на виїзді з території України провела спецоперацію і затримала двох громадян України. Це батько і син, обоє громадяни України. Батько – офіцер, підполковник ГРУ Генштабу Росії, працював в російській розвідці військовій, потім жив в Україні і був вербувальником, є такий термін у спецслужбах», – сказав голова СБУ Василь Грицак.

За його словами, затримані намагалися вивезти через пункт пропуску «Синьківка» з України «купу таємних документів».

Грицак також повідомив, що за цим фактом зареєстровано кримінальне провадження за статтею «державна зрада».

Російська влада затримання не коментувала. Москва неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті на сході України, про що неодноразово заявляли Київ і Захід.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Тоді влада України оголосила проведення антитерористичної операції на частині територій Донецької і Луганської областей. Низка населених пунктів Донбасу, зокрема Донецьк і Луганськ, окуповані підтримуваними Росією бойовиками. Від квітня 2014 року, за даними ООН, на Донбасі загинули понад 9 тисяч людей, близько 21 тисячі – поранені.

XS
SM
MD
LG