Доступність посилання

ТОП новини

У Косові затримали колишнього сербського генерала, звинуваченого у воєнних злочинах


У Косові повідомили про затримання колишнього сербського генерала, якого підозрюють у воєнних злочинах проти місцевих албанців, Милована Бойовича.

Як повідомила косовська поліція, його затримали 7 квітня після того, як він нелегально потрапив до Косова.

Представник косовської Ради захисту прав і свобод людини Бехджет Шала підтвердив затримання колишнього генерала. Як сказав він агентству «Асошієйтед прес», Бойовича підозрюють у спричиненні загибелі багатьох людей у Косові – злочинах, що, за словами правозахисника, залишилися непокараними.

Під час кривавого придушення військами тодішньої Югославії повстання косовських албанців-сепаратистів Милован Бойович був командиром військового гарнізону Приштини, столиці автономного краю Косово й Метохія в Сербії. Цю операцію врешті зупинили повітряні удари НАТО. Косово опинилося під міжнародним управлінням, а 2008 року односторонньо проголосило незалежність. На цей час цю самопроголошену незалежність визнала трохи більше як половина країн світу. Але можливість такого визнання категорично відкидає Сербія, яка далі вважає Косово своєю тимчасово непідконтрольною автономією. Попри це невизнання, Белград, що йде курсом на зближення з Європейським союзом, був змушений на певну нормалізацію відносин із Приштиною.

XS
SM
MD
LG