Доступність посилання

ТОП новини

Міністри G7 у парку Хіросіми наголосили на побудові світу без ядерної зброї


Міністри закордонних справ G7 на церемонії покладання квітів в Парку пам'яті у Хіросімі, 11 квітня 2016 року
Міністри закордонних справ G7 на церемонії покладання квітів в Парку пам'яті у Хіросімі, 11 квітня 2016 року

Міністри країн «Групи семи» під час відвідин музейного меморіалу «Парк миру» у Хіросімі в Японії 11 квітня підтвердили свою прихильність справі побудови світу без ядерної зброї, але зазначили, що зустріч у місці, де була здійснена перша в світі ядерна атака, покликана відреагувати на провокації з боку Північної Кореї та погіршенням з безпекою в Україні й Сирії. Про це йдеться у спільній заяві міністрів закордонних справ Японії, Німеччини, Великобританії, Франції, Італії, Канади та США.

Серед тих, хто поклав квіти до кенотафа (символічної могили, де немає похованих – ред.) і оглянув експозицію, був також держсекретар США Джон Керрі. Він став першим серед американських держсекретарів, хто, будучи на посаді, вшанував пам’ять загиблих в катастрофі у Японії.

Як повідомив раніше високопоставлений чиновник США, вибачення за використання США атомної бомби проти Японії на цих заходах з боку Джона Керрі не передбачалося.

Близько 80 тисяч людей загинули одразу після того, як бомбардувальник США В-29 скинув ядерну бомбу на Хіросіму 6 серпня 1945 року. Ще одна атомна бомба зруйнувала японське місто Нагасакі через три дні.

XS
SM
MD
LG