Доступність посилання

ТОП новини

Касько заявляє, що ГПУ сфабрикувала справу для його дискредитації


Віталій Касько
Віталій Касько

Колишній заступник генерального прокурора України Віталій Касько відкидає звинувачення на свою адресу з боку Генеральної прокуратури і заявляє про намір відомства дискредитувати його.

«Що я можу сказати: все, що написано в тих документах, які мені намагалися вручити, але до кінця не вручили, не відповідає дійсності, це все є необґрунтовано та сфабриковано ГПУ… Я вважаю, що єдиною метою цього розслідування є моя дискредитація», – заявив Касько.

Він припустив, що таким чином його хочуть змусити залишити країну. Водночас, за словами екс-заступника генпрокурора, він не має наміру цього робити.

«У мене є інформація, що всі ці дії, вже не перший місяць, здійснювалися для того, щоб я покинув країну. Я навідріз відмовився країну залишати і готовий обстоювати свої права у будь-яких судах і будь-яких правоохоронних органах», – сказав він Касько.

Касько також наголосив, що повідомлення про підозру йому вручили з порушенням процесуального законодавства.

Пізно ввечері 10 квітня Генеральна прокуратура вручила повідомлення про підозру колишньому заступнику генпрокурора Віталію Каську.

Як повідомив Радіо Свобода прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко, Каська підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4, статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу.

Він додав, що 11 квітня Каська як підозрюваного викликають на допит у Генпрокуратуру. «Кримінальне провадження пов’язане з махінаціями з державним житлом», – додав Куценко.

У повідомленні на сайті ГПУ уточнюється, що, за даними слідства, «Касько незаконно, в тому числі у спосіб використання підроблених документів, шляхом обману заволодів приміщенням службової квартири на бульварі Дружби Народів у Києві площею 155 квадратних метрів, ринкова вартість якої на момент вчинення злочинів становила близько 1,8 мільйона гривень».

Як заявляють у Генпрокуратурі, цим він «спричинив шкоду державним інтересам в особливо великих розмірах».

У відомстві наполягають, що вручали підозру із дотриманням всіх передбачених законом норм.

15 лютого Віталій Касько повідомив про звільнення з посади заступника генпрокуратури України, назвавши серед причин корупцію всередині відомства. У Генпрокуратурі назвали рішення Каська «піаром».

XS
SM
MD
LG