Доступність посилання

ТОП новини

США: важливо, щоб Верховна Рада України якнайшвидше затвердила новий уряд


У Держдепартаменті США заявляють, що Верховна Рада України має якнайшвидше сформувати уряд для продовження реформ.

«Ми вважаємо, що важливо, щоб Рада якнайшвидше затвердила новий склад Кабінету міністрів, який буде прихильний реалізації необхідних реформ, зокрема тих, які рекомендує Міжнародний валютний фонд, а також Європейський союз», – заявив представник Державного департаменту США Марк Тонер.

Тонер додав, що в США вірять у здатність уряду України провести необхідні реформи. «Ми віримо, що він виконує і буде й надалі виконувати Мінські угоди, і це дійсно спільна відповідальність президента України, прем’єр-міністра, а також всіх в уряді – відкласти свої розбіжності і зосередитися на реформах, яких вимагають українці», – сказав представник Держдепартаменту.

Крім того, у Держдепартаменті подякували прем’єр-міністру Арсенію Яценюку за «його невтомні зусилля... для України і українського народу».

«Ми також вітаємо його намір і надалі брати участь у процесі проведення необхідних економічних реформ, необхідних політичних реформ для забезпечення стабільності і процвітання України в майбутньому, а також її територіальної цілісності», – додав Тонер.

Як очікують, 12 квітня Верховна Рада України може відправити у відставку прем’єра Арсенія Яценюка, створити нову коаліцію і сформувати новий Кабмін. На даний час у парламенті триває перерва у засіданні до 16:00. Досі засідання тривало без спікера Володимира Гройсмана, який продовжує брати участь у переговорах щодо складу майбутнього уряду й коаліції.

Фракції «Блоку Петра Порошенка» і «Народного фронту» останнім часом вели переговори про створення коаліції з цих двох фракцій із залученням до неї нині позафракційних депутатів, щоб зібрати не менш як 226 голосів на свою підтримку. їм це вдалося. Тепер ці дві фракції мають разом необхідні 226 голосів.

XS
SM
MD
LG