Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: 8 українських військових поранені за добу на Донбасі


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій у зоні конфлікту на сході України вісім військових поранені, загиблих немає, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

«Усі ці випадки сталися на донецькому напрямку. Зокрема, троє військовослужбовців отримали поранення внаслідок обстрілів, ще п’ятеро – внаслідок підриву нашої БМП на фугасі», – заявив він.

За словами речника, на донецькому напрямку зберігається складна ситуація. «Ворог активно порушує режим тиші по всьому фронту і застосовує важке озброєння. Найгарячіші точки, як завжди, – Луганське, Зайцеве, Майорськ та Авдіївка. У промзоні Авдіївки вже звичними стали кількагодинні ворожі обстріли українських позицій. Кулі та снаряди противника долітають і до житлових кварталів. Внаслідок одного з таких артударів вчора було пошкоджено загальноосвітню школу у Авдіївці. На щастя, при цьому ніхто не постраждав», – повідомив Лисенко.

Він наголосив, що по всій лінії фронту бойовики активно застосовують міномети і бронетехніку.

Лисенко розповів, що на луганському напрямку було п’ять обстрілів: два у Станиці Луганській і три біля Трьохізбенки, на які військові були «вимушені були відкривати вогонь у відповідь».

Речник також поінформував, що загострилася ситуація на маріупольському напрямку, зокрема у Мар’їнці, Новотроїцькому та Широкині.

В угрупованні «ДНР», що контролює частину Донецької області України, заявили, що внаслідок обстрілу українських військових загинув один бойовик. Де саме це сталося – не уточнюють. Крім того, за повідомленням, внаслідок нічних обстрілів околиць Донецька і Горлівки були поранені двоє цивільних.

Підтримувані Росією сепаратисти з угруповання «ЛНР», що контролюють частину Луганщини, також заявляють про обстріли з боку Збройних сил України. За їхніми даними, втрат немає.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG