Доступність посилання

ТОП новини

Зміну керівництва Дніпропетровського військового шпиталю зупинили – активісти


Дніпропетровський військовий шпиталь, ілюстративне фото
Дніпропетровський військовий шпиталь, ілюстративне фото

Процес зміни керівництва Дніпропетровського військового шпиталю поки зупинили, повідомила увечері 13 квітня керівник ініціативної групи із захисту шпиталю, волонтерка Людмила Кострюкова.

За її словами, питання «заморожене» до п’ятниці, а у четвер депутати Верховної Ради України та представники Дніпропетровщини зустрінуться з міністром оборони України Степаном Полтораком, щоб порушити, зокрема, питання щодо кадрової політики у шпиталі.

Водночас, як поінформувала Людмила Кострюкова, акція протесту активістів проти зміни керівництва шпиталю, яка розпочалась у середу, продовжиться у четвер.

«Коли народні депутати зустрічатимуться зі Степаном Полтораком, паралельно ми проводитимемо нашу акцію протесту. Збираються активісти, представники громадських організацій. Справді, знімати з посади людину, до якої немає претензій, – це просто абсурд», – сказала Людмила Кострюкова.

У середу у Дніпропетровську активісти оголосили безстрокову акцію протесту проти зміни керівництва військового шпиталю. Десятки людей прийшли до шпиталю, щоб висловити свої заперечення проти звільнення з посади начальника установи Андрія Рильського та інших представників керівництва. Вони вважають, що «необґрунтовані зміни» у керівництві шпиталю пов’язані з тим, що екс-начальник закладу Андрій Рильський «надто активно відстоював повернення шпиталю в державну власність». Активісти зажадали від новопризначеного начальника шпиталю Віктора Кузьменка, щоб він поінформував Міністерство оборони про невдоволеність дніпропетровської громадськості кадровими рішеннями, а також відмовився від своєї нової посади.

Водночас новопризначений начальник медичної установи Віктор Кузьменко у коментарі Радіо Свобода сказав, що як військовослужбовець має виконувати накази керівництва й вже розпочав приймати справи.

Конфліктна ситуація щодо кадрових змін у шпиталі спалахнула тлі більш давнього скандалу з власністю медичної установи. Через оборудку 8-річної давнини майно Дніпропетровського військового шпиталю вже кілька років перебуває під заставою в російського банку. 10 лютого 2016 року Вищий апеляційний суд скасував рішення судів попередніх інстанцій про повернення військового шпиталю в державну власність і повернув справу на розгляд до Дніпропетровського господарського суду. Наразі справа знову розглядається в суді.

XS
SM
MD
LG