Доступність посилання

ТОП новини

Проти Саші Боровика відкрили кримінальне провадження – Варченко


Саша Боровик
Саша Боровик

Проти виконувача обов’язків заступника голови Одеської облдержадміністрації Саші Боровика відкрили кримінальне провадження через наругу над прапором України. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник міністра МВС Іван Варченко.

За його словами, поліція розпочала кримінальне провадження стосовно боровика ще 11 квітня за статтею Кримінального кодексу – «Наруга над державними символами».

Варченко звинуватив Боровика у розміщенні на свої сторінці у соцмережі зображень національного прапора із непристойними зображеннями.

«Чи зробить висновки про профпридатність свого заступника голова Одеської ОДА Саакашвілі, чи відреагує на це президент Порошенко – побачимо. Але політичну відповідальність Боровик має нести вже зараз», – написав Варченко.

Водночас Саша Боровик на своїй сторінці у Facebook написав, що йому не зрозуміло за що відкрили кримінальне провадження щодо нього.

«Я не знаю чому ці всі люди до мене причепилися. Я не є маляр картини, я не був організатором вистави, я засуджую знущання над прапором, і я був перший хто просив організаторів вистави зняти картину і вибачитися перед прокурорським майданом в Одесі, що вони зробили в той же день. На виставі я взагалі не був і тільки поширив запрошення коли там не було ніяких картин. Сьогодні сам маляр написав хто він такий і пояснив, що я не маю з його роботою нічого спільного», – написав Боровик.

Боровик заявив, що кримінальне провадження проти нього – це частина контрреволюції, яка триває в країні.

8 квітня у соціальних мережах в.о. заступника голови Одеської облдержадміністрації Саша Боровик поширив у соцмережах повідомлення, написане художником Сергієм Ануфрієвим, в якому він повідомив, що своїми роботами долучається до «артреволюції» в Одесі, яка кидає виклик мафіозним структурам. Автор розмістив дві ілюстрації, на одній з яких є елементи оголених чоловічих тіл на жовто-блакитному тлі.

XS
SM
MD
LG