Доступність посилання

ТОП новини

Черкащани пам’ятною ходою нагадали про другу річницю початку конфлікту на Донбасі


Близько півтисячі черкащан 14 квітня пройшли пам’ятною ходою з нагоди другої річниці неоголошеної війни на сході України. Серед учасників заходу – бійці, родичі загиблих військових, прикордонники, волонтери та студенти черкаських вишів.

Хода стартувала центральним бульваром Шевченка від площі Богдана Хмельницького. У руках родичі та військові побратими тримали великі портрети черкащан, полеглих на сході України.

«Ми вшановуємо пам’ять і показуємо суспільству, яку велику ціну ми заплатили і платимо й досі за те, щоб тут жити спокійно і без війни. Особисто я бачив ту війну і тих людей, які там живуть. Я не кажу, щоб перед нами падали всі на коліна, але хочеться щоб до людей дійшло. Щоб вони розуміли», – зазначив боєць батальйону «Донбас» Олександр Бойко.

Найстрашніше, коли не стає людей, з якими щойно спілкувався
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:46 0:00

Напередодні черкаська мерія анонсувала пам’ятні заходи на честь другої річниці офіційного початку бойових дій як «патріотичний фестиваль «Пам’ять героїв». Таке формулювання у соціальних мережах обурило черкащан. Пізніше повідомлення із офіційного сайту замінили.

«Такі заходи фестивалем називати не можна. Це маразм, маразм однієї людини. Це – хода, яка нагадує усім про те, що відбувається в нас в країні, оскільки про це забувають. Сьогоднішній день – це певний момент боротьби української нації за свою незалежність. На жаль, це не національна боротьба, оскільки не вся нація постала. Але це певний момент, який надалі може стати каталізатором того, що зрештою постане вся нація», – говорить Черкаського осередку Цивільного Корпусу «Азов» Дмитро Кухарчук.

Завершилися пам’ятні заходи у Долині троянд мітингом. Під час нього Кухарчук зробив «перекличку» особового складу – зачитав імена загиблих на сході черкащан. На кожне ім’я присутні вигукували «в строю». На честь полеглих бійців і під вигуки «Герої не вмирають, вмирають вороги» запалили фаєри.

XS
SM
MD
LG