Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: сьома хвиля мобілізації може бути єдиною цього року


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Сьома хвиля часткової мобілізації буде єдиною у 2016 році, якщо не станеться загострення на Донбасі. Про це президент України Петро Порошенко сказав під час виступу в Києві з нагоди відзначення другої річниці з дня створення батальйонів патрульної служби міліції особливого призначення.

«Ще одна можливість, яка з’являється зараз, це служба в армії за контрактом. Мені приємно повідомити, що десятки тисяч українських патріотів скористалися цією можливістю, що дало нам можливість значно відтермінувати нову хвилю мобілізації, значним чином скоротити її можливу чисельність і наголосити, що коли буде ця хвиля мобілізації – вона буде єдиною в цьому році», – заявив президент.

«Ми, якщо не буде загострення на сході, зможемо забезпечити звільнення четвертої, п’ятої хвиль мобілізації, в основному забезпечивши комплектації частин та підрозділів військовослужбовцями за контрактом», – сказав Порошенко.

Раніше цього місяця Генеральний штаб Збройних сил України не виключив проведення сьомої хвилі мобілізації у «зменшених обсягах».

29 березня набрав чинності указ про звільнення в запас військовослужбовців, призваних під час четвертої хвилі часткової мобілізації. У запас будуть звільнені військовослужбовці, призвані на службу указом від 21 липня 2014 року і указом від 14 січня 2015 року.

XS
SM
MD
LG