Доступність посилання

ТОП новини

Новий представник України при ЄС став до роботи


Микола Точицький, архівне фото
Микола Точицький, архівне фото

Новий представник України при Європейському союзі Микола Точицький вручив вірчі грамоти президентові Європейської ради Дональдові Туску, повідомило Міністерство закордонних справ України.

«На зустрічі, яка відбулася після офіційної церемонії, сторони обговорили широке коло питань порядку денного Україна – ЄС, передусім імплементацію Угоди про асоціацію, виконання мінських домовленостей та ситуацію в окупованому Криму. У цьому контексті представник України при ЄС наголосив, що Україна розраховує на підтримку ЄС для повноцінного вступу в силу Угоди про асоціацію, незважаючи на результати нещодавнього референдуму у Нідерландах», – мовиться в повідомленні.

Окрема увага була приділена питанню лібералізації візового режиму, інформують в МЗС. Микола Точицький відзначив, що до кінця квітня Україна очікує на відповідну законодавчу ініціативу Єврокомісії, а Дональд Туск висловив підтримку запровадженню безвізового режиму для українських громадян.

Крім того, як мовиться в повідомленні, Туск привітав український народ із обранням нового уряду й від імені ЄС підтвердив готовність і надалі активно сприяти відновленню миру і територіальної цілісності України.

Микола Точицький, кар’єрний дипломат, що обіймав цілу низку посад в МЗС України та в українських представництвах за кордоном, був призначений послом України в Бельгії і за сумісництвом представником України при Європейському союзі на початку лютого. До цього він тривалий час був представником України при Раді Європи.

XS
SM
MD
LG