Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Словаччини шпиталізований із підозрою на інфаркт


Роберт Фіцо
Роберт Фіцо

51-річний прем’єр Словаччини Роберт Фіцо залишатиметься в лікарні до кінця тижня – так вирішила медична комісія, що вивчає стан словацького лідера від 14 квітня, коли його шпиталізували.

Як повідомляють словацькі ЗМІ, йдеться про гострий коронарний синдром, або підозру інфаркту.

Лікарі заявили, що наступними тижнями Фіцо потребуватиме менш напруженого робочого графіку і більше часу на відпочинок і лікування.

Речник словацького прем’єра Беатріце Сабоова заявила, що робоча програма Роберта Фіца на цей тиждень скасована, однак, незважаючи на хворобу, прем’єр «тісно співпрацює зі своїм найближчим робочим середовищем».

Сьогодні в парламенті Словаччини має відбутися голосування щодо затвердження програми і складу нового уряду країни. Прем’єра Роберта Фіца, який мав виступити в парламенті, має замінити перший заступник голови уряду Петер Пеллегріні.

Нова владна коаліція у складі соціально-демократичної партії Smеr («Напрямок»), Словацької народної партії, партії угорської національної меншини «Híd – Міст» і правоцентристської партії Sieť («Мережа») разом мають у 150-членному парламенті 81 депутата.

Для схвалення програмного документу владній коаліції потрібно набрати 76 голосів депутатів.

XS
SM
MD
LG