Доступність посилання

ТОП новини

Петренко: Савченко просить Мін’юст почати процедуру її повернення в Україну


Павло Петренко
Павло Петренко

Міністерство юстиції України отримало звернення від Надії Савченко, в якому вона просить почати процедуру її повернення в Україну. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Я зроблю все можливе за міжнародними конвенціями для повернення Надії додому. Завтра зустрічаюся з її сестрою, Вірою Савченко», – написав він, опублікувавши звернення Савченко, яке датоване 7 квітня.

Водночас наразі ні адвокати, ні сестра Надії Савченко Віра про це звернення не повідомляли.

Раніше Петренко заявляв, що що Міністерство юстиції України поки що не бере участі в переговорах з Росією про звільнення Савченко. Петренко уточнив, що українська сторона не подавала запит Росії про екстрадицію Савченко.

Надія Савченко від 6 квітня оголосила сухе голодування з вимогою звільнення.

5 квітня вирок російського суду у справі Надії Савченко набрав чинності. Її засудили до 22 років ув’язнення 22 березня, звинувативши, зокрема, у причетності до вбивства російських журналістів на Донбасі. Надія Савченко звинувачення відкидає.

Сьогодні Голосіївський районний суд у Києві визнав винними російських військових Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова у веденні агресивних воєнних дій, сприянні діяльності терористичної організації, у вчиненні терористичного акту. Суд призначив російським військовим покарання у вигляді позбавлення волі на строк 14 років з конфіскацією майна. Вирок може бути оскарженим протягом 30 днів.

Александрова і Єрофеєва вважають головними претендентами для обміну на українських політв’язнів у Росії, зокрема Надію Савченко.

XS
SM
MD
LG