Доступність посилання

ТОП новини

Президент висловив сподівання, що законодавчі зміни щодо «деофшоризації» розроблять до літа


Президент України Петро Порошенко висловив сподівання, що до 1 червня вдасться розробити і подати до Верховної Ради законопроекти, що матимуть на меті унеможливити використання офшорних компаній для мінімізації податкових зобов’язань і виведення прибутку за кордон.

Як сказав він на засіданні Національної ради реформ, 18 квітня на засіданні робочої групи була попередньо затверджена концепція «деофшоризації». Зокрема, голова держави має намір затвердити указ «Про заходи, що унеможливлюють використання компаній-резидентів, що мають офшорний статус, для мінімізації податкових зобов’язань і виведення прибутку за кордон».

«Сподіваюсь, що до 1 червня спільна та узгоджена законотворча робота разом з експертним середовищем із залученням найкращих світових консультантів та аудиторів дозволить представити відповідні напрацювання у Верховній Раді для узгодженого голосування», – заявив президент.

Порошенко також висловив сподівання, що представники Державної фіскальної служби, Кабінету міністрів, Верховної Ради та адміністрації президента зможуть нарешті вжити заходів, які унеможливлять використання громадянами України офшорних компаній для мінімізації сплати податків усередині держави.

«У нас є шанс стати однією з перших країн, яка робить зміни в цій системі, і стати першопроходцями – не пасти задніх, а показати приклад іншим», – наводить слова президента його прес-служба.

18 квітня прес-служба повідомляла, що Петро Порошенко провів робочу нараду з представниками уряду, парламенту і фіскальних органів щодо розробки законодавчих пропозицій у сфері «деофшоризації» й виступив за приєднання України до міжнародної конвенції про забезпечення доступу до рахунків нерезидентів, що забезпечило б доступ українських органів влади до рахунків українських резидентів в іноземних банках.

10 квітня Порошенко анонсував низку кроків для здійснення «деофшоризації». Зокрема, тоді він повідомив, що доручає Міністерству фінансів, Державній фіскальній службі забезпечити приєднання України до Міжнародної міжвідомчої конвенції про забезпечення доступу України до рахунків нерезидентів, а також підготує для внесення до Верховної Ради законопроектів щодо запровадження статусу іноземних контрольованих компаній.

XS
SM
MD
LG