Доступність посилання

ТОП новини

Російські агентства повідомили про перенесення «виборів» угрупованням «ЛНР» слідом за «ДНР»


Олександр Захарченко (л), Ігор Плотницький (п), комбіноване фото
Олександр Захарченко (л), Ігор Плотницький (п), комбіноване фото

Російські агентства повідомили, що самозваний керівник сепаратистського угруповання «ЛНР» слідом за колегою з угруповання «ДНР» теж вкотре переніс дату самочинних «виборів» на захопленій сепаратистами частині Донбасу, що суперечитимуть мінським угодам.

При цьому вони посилаються на «указ» чільника «ЛНР» Ігоря Плотницького, оприлюднений на його сайті. Тим часом станом на вечір вівторка такого указу там немає, також про нього нічого не повідомляють інші сайти луганських сепаратистів.

За текстом, який наводять російські агентства, місцеві «вибори» на окупованій частині Луганщини тепер призначаються на 24 липня, дотепер їхньою датою було 24 квітня, хоча ніякої підготовки до них не велося.

За цими повідомленнями, указ був підписаний 18 квітня, хоча про нього повідомляють лише нині.

Раніше у вівторок донецькі сепаратисти з угруповання «ДНР» повідомили, що їхній чільник Олександр Захарченко теж підписав «указ» про чергове перенесення місцевих виборів на окупованій частині Донеччини, так само на 24 липня. Досі вони вважалися призначеними вже на середу, 20 квітня. Про підготовку до них також нічого не було відомо. За цими повідомленнями, «указ» теж був підписаний 18 квітня.

Раніше чільники сепаратистів уже кілька разів призначали і перепризначали такі «вибори», що прямо суперечитимуть мінським домовленостям.

Відповідно до кількох документів про врегулювання в частині сходу України, відомих разом як мінські домовленості, легітимні місцеві вибори в так званих «окремих районах Донецької і Луганської областей» можуть відбутися, зокрема, тільки відповідно до українського законодавства. Це, серед іншого, означає, що їхню дату і умови проведення має визначити Верховна Рада України, а не ватажки підтримуваних Росією збройних сепаратистських угруповань, визнаних в Україні терористичними.

XS
SM
MD
LG