Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко обговорив проблеми Одещини з Гройсманом і Саакашвілі


Президент України Петро Порошенко зустрівся в своїй адміністрації з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом і головою Одеської облдержадміністрації Міхеїлом Саакашвілі. Про це сам Саакашвілі повідомив на своїй сторінці у Facebook 20 квітня, але не уточнив, коли саме відбулася така зустріч.

«Ми обговорили можливість завершення будівництва і початок функціонування нової Одеської митниці, де вже тільки завдяки технології і новим співробітникам, набраними за конкурсом і забезпеченими високою зарплатою, різко прискориться процес і стане неможливо брати хабарі; питання прискорення будівництва доріг; кадрові питання прокуратури, СБУ, ДФС», – проінформував Саакашвілі.

«Прем’єр-міністр попросив кілька днів, щоб дати свої пропозиції. У суботу я повинен отримати остаточні відповіді і повідомлю про них і мешканцям Одеської області, і громадськості в цілому», – пообіцяв голова облдержадміністрації.

На сайті президента України наразі немає інформації про цю зустріч.

Минулого тижня під час години запитань до уряду у парламенті новопризначений міністр фінансів України Олександр Данилюк пообіцяв найближчим часом оцінити роботу Державної фіскальної служби (ДФС).

14 квітня начальник Одеської митниці Юлія Марушевська звернулася з проханням до новопризначеного прем’єр-міністра Володимира Гройсмана звільнити керівника Державної фіскальної служби Романа Насірова. Вона заявила, що Насіров «стоїть на захисті старої системи» і блокує роботу відкритого митного простору.

Сам Роман Насіров заяви Марушевської не коментував.

5 квітня голова ДФС заявив, що Одеська митниця у березні знову не виконала планові показники митних надходжень на близько 150 мільйонів гривень. Роман Насіров заявив, що ніякого «особливого» ставлення до Одеської митниці у відомства немає, як і конфліктів.

Начальник Одеської митниці Юлія Марушевська 1 квітня звернулася до президента з проханням підтримати створення відкритого митного простору і запобігти блокуванню роботи Одеської митниці. До Марушевської про блокування створення нової митниці заявляв голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі.

XS
SM
MD
LG