Доступність посилання

ТОП новини

Володимир Буковський оголосив голодування у Британії


Володимир Буковський
Володимир Буковський

Колишній радянський дисидент Володимир Буковський, якого прокуратура Великобританії підозрює у виготовленні і зберіганні дитячої порнографії, оголосив голодування на знак протесту проти кримінального переслідування.

У блозі на сайті «Ехо Москви» Буковський заявив, що проти нього ведеться навмисна кампанія дискредитації і переслідування. «Ця спецоперація ФСБ, на відміну від безлічі попередніх подібних спроб, чомусь активно підтримується правоохоронними органами Великобританії», – пише він.

Письменник наголосив, що його голодування триватиме доти, поки звинувачення не будуть зняті.

Володимир Буковський – критик внутрішньої і зовнішньої політики Росії і особисто президента Володимира Путіна. У 2007 році він висувався кандидатом у президенти Росії, проте йому відмовили в реєстрації. У 2009 році Буковський увійшов до політради опозиційного руху «Солідарність». З 1976 року письменник живе у Великобританії.

У квітні 2015 року кембриджська королівська прокуратура висунула йому звинувачення у виготовленні та зберіганні «непристойних дитячих фотографій». У відповідь Буковський подав до суду на британську прокуратуру, звинувативши її в наклепі і перевищенні службових повноважень.

XS
SM
MD
LG