Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: в травні – червні на строкову військову службу призвуть 16 тисяч українців


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Призов на строкову службу в травні – червні буде стосуватися 16 тисяч 615 громадян України. Розпорядження про це сьогодні ухвалив уряд, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Із них у Збройних силах України служитимуть 8 тисяч, у Нацгвардії – 4 тисячі людей, у Держприкордонслужбі та Держспецслужбі транспорту – 4 тисячі і 600 людей відповідно.

Також уряд затвердив видатки, необхідні для проведення призову в травні – червні, – понад 54 мільйони гривень.

Наприкінці березня президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення в запас строковиків, що відслужили свій термін, і нові призови на строкову військову службу.

До Збройних сил України й інших військових формувань та до Державної служби транспорту призиватимуть осіб, яким сповниться 20 років до дня відправлення у військові частини, та старших віком до 27 років, що не мають права на звільнення чи відстрочку від призову. Їх будуть призивати з 5 травня до 30 червня, а потім у жовтні – листопаді.

Осіб, призваних в Україні на строкову службу, не залучають до воєнної операції в частині сходу України проти підтримуваних Росією сепаратистів і російських військ.

XS
SM
MD
LG