Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін підтверджує, що Савченко припинила голодування


Надія Савченко, архівне фото
Надія Савченко, архівне фото

Міністр закордонних справ Павло Клімкін підтверджує, що народний депутат, українська громадянка Надія Савченко припинила голодування.

«Тільки що консул вийшов від Савченко. Вона припинила голодування на прохання президента Петра Порошенка. Надія тримається, а ми робимо все, що в наших силах», – написав він у своєму Twitter.

19 квітня президент України Петро Порошенко після телефонної розмови з Надією Савченко повідомив, що українка погодилася тимчасово припинити своє голодування. За словами Порошенка, він поінформував Савченко щодо кроків, які здійснюються задля її звільнення.

Іще раніше цього ж дня Порошенко висловив сподівання, що йому вдалося в перебігу телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним увечері 18 квітня узгодити попередній алгоритм звільнення Надії Савченко. За словами президента, рішення українського суду щодо російських військових Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва «відкриває певні можливості для залучення механізму обміну».

Надія Савченко від 6 квітня тримала нове сухе голодування з вимогою звільнення.

22 березня в Росії її засудили до 22 років ув’язнення, звинувативши, зокрема, у причетності до вбивства російських журналістів на Донбасі. 5 квітня вирок російського суду у справі Савченко набрав чинності. Надія Савченко звинувачення відкидає.

18 квітня суд у Києві виніс вирок у 14 років позбавлення волі за звинуваченнями, пов’язаними з тероризмом, двом російським спецпризначенцям Єрофеєву й Александрову. Їхній захист відтак заявив, що не буде оскаржувати вироку.

Їх вважають головними претендентами на обмін на Надію Савченко.

XS
SM
MD
LG