Доступність посилання

ТОП новини

У ПАРЄ обговорюють дії Росії в Криму, пов’язані з викраденнями людей – прес-служба Джемілєва


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

На сесії Парламентської асамблеї Ради Європи відбувається обговорення гуманітарних проблем людей, захоплених під час бойових дій на частині території в Україні. Про це повідомляє прес-служба Уповноваженого у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва в Facebook.

Як повідомляється, мова йде про доповідь з цього питання і про резолюцію, запропоновану на ухвалення ПАРЄ.

У резолюції, зокрема, в пунктах 8.1 та 8.2 Асамблея закликає Російську Федерацію «звільнити всіх українських в’язнів, захоплених і позбавлених волі в Росії, зокрема затриманих за політичними мотивами в Криму, зокрема Ахтема Чийгоза; провести ефективне розслідування та переслідувати в судовому порядку осіб, причетних до викрадення, насильницьких зникнень, тортур і вбивств за політичними мотивами українських і кримськотатарських активістів в Криму», – зазначили в прес-службі Джемілєва.

Напередодні депутат Верховної Ради України, член української делегації ПАРЄ Георгій Логвинський повідомив, що на весняній сесії Парламентська асамблея Ради Європи може ухвалити резолюцію, яка засуджує спроби заборони діяльності Меджлісу в Криму.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG