Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сьогодні на Донбасі бойовики 9 разів обстріляли позиції військових


Проросійський сепаратист, архівне фото
Проросійський сепаратист, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що сьогодні на Донбасі підтримувані Росією бойовики 9 разів обстріляли позиції українських військових.

Як повідомляєпрес-центр штабу, з мінометів бойовики обстріли позиції Збройних сил України біля Авдіївки, а поблизу Широкіна, окрім зброї калібру 82 міліметри, сепаратисти обстрілювали українських військових з протитанкових ракетних комплексів, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї.

Також з напрямків Первомайська і Трудівського бойовики вели вогонь по опорних пунктах військових поблизу Мар’їнки та Золотого, додають у штабі.

За цими даними, з метою утримання своїх позицій українські військові два рази відповідали на дії сепаратистів, використовуючи гранатомети та кулемети великого калібру.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» заявляють, що українські військові за минулу добу 22 рази порушили режим тиші.Сепаратисти з угруповання «ЛНР» стверджують, що українські військові сьогодні вранці обстріляли з мінометів позиції бойовиків в районі села Калинівка.

Сьогодні перший заступник СММ ОБСЄ Александр Гуґ заявляє, що сторони конфлікту на Донбасі наближають свої позиції ближче одна до одної, це спричиняє насильство.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG