Доступність посилання

ТОП новини

Обама під час візиту до Великобританії закликатиме країну не виходити з ЄС


Президент США Барак Обама
Президент США Барак Обама

Президент США Барак Обама під час свого візиту до Великобританії 22 і 23 квітня, як очікується, закличе країну не виходити зі складу Європейського союзу. Напередодні, прибувши до Лондона, американський лідер заявив, що успіх Британії у боротьбі з тероризмом, міграційними та економічними проблемами буде більш успішним, якщо вона залишатиметься у блоці.

«Європейський союз не стримує британський вплив, а збільшує його», – цитує слова Обами видання Daily Telegraph.

За словами Обами, США бачать Великобританію як країну Європи, чий «потужний голос займає сильну позицію в світі».

Сьогодні у Барака Обами запланований обід у Віндзорському замку з королевою Єлизаветою, що відзначила напередодні своє 90-річчя, та її чоловіком принцом Філіпом. Пізніше в президента США заплановані перемовини з британським прем’єром Дейвідом Камероном. В неділю Обама вирушить до німецького Ганновера, де разом з лідерами Німеччини, Британії, Франції та Італії обоготворять проблеми Сирії, Лівії та мігрантську кризу.

23 червня у Великобританії запланований референдум щодо участі країни у ЄС. Велика Британія раніше заявляла, що Євросоюз у дотеперішньому вигляді надалі не підходить для цієї країни, і домагалася змін у договорах про саме функціонування ЄС чи особливого статусу для себе всередині Європейського союзу.

XS
SM
MD
LG