Доступність посилання

ТОП новини

Політик Волга відмовився писати заяву про протиправні дії щодо нього в Запоріжжі – поліція


Василь Волга (архівне фото)
Василь Волга (архівне фото)

Лідер «Союзу лівих сил» Василь Волга відмовився писати заяву щодо вчинення стосовно нього протиправних дій у Запоріжжі 22 квітня. Про це повідомляє управління Національної поліції в Запорізькій області.

«22 квітня 2016 року до Вознесенівського відділення ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення про конфліктну ситуацію, яка виникла по вулиці Правди, поблизу будівлі колишнього ДОСААФу. Виїздом на місце події встановлено, що за даною адресою представники кількох громадських організацій патріотичного спрямування заблокували лідера партії «Союз лівих сил», – ідеться в повідомленні правоохоронців.

Вони додали, що Волга анонсував у Запоріжжі прес-конференцію, місце проведення якої кілька разів змінювалося у зв’язку з відмовою власників приміщень.

«Громадянина поліцейськими було супроводжено до службового автомобіля. У цей час з боку опонентів в нього полетіли курячі яйця та зеленка», – інформують у поліції.

Увечері 22 квітня очолюваний Волгою «Союз лівих сил» заявив на своїй сторінці у Facebook, що в Запоріжжі стався замах на життя політика. Партія вимагає від СБУ та МВС «розслідування цього злочину».

Відео з каналу Youtube Громадське ТБ Запоріжжя

За повідомленнями запорізьких сайтів та сайту hromadske.tv, представники націоналістичних організацій зібралися перед входом у будівлю. Спочатку вони запропонували Волзі, якого вважають агітатором «русского мира», скасувати прес-конференцію, але той відмовився. Після цього сталася сутичка, і Волга сховався в приміщенні ДТСААФ.

Василь Волга був депутатом Верховної Ради п’ятого скликання у 2006-2007 роках, згодом очолював Державну комісію з регулювання ринку фінансових послуг України. У липні 2011 року Волга був затриманий. У вересні 2012 року Шевченківський районний суд Києва визнав його винним у спробі одержати хабар розміром 500 тисяч доларів і засудив до п’яти років позбавлення волі без конфіскації майна.

XS
SM
MD
LG