Доступність посилання

ТОП новини

На Волині протягом трьох годин активісти перекривали міжнародну трасу


На Волині протягом трьох годин, з 12:00 до 15:00, кілька сотень людей постійно ходили пішохідним переходом, блокуючи рух за півкілометра від міжнародного автопереходу «Ягодин», поблизу сіл Римачі і Коцюри у Любомльському районі. Так члени громадського об’єднання «Волинські патріоти» висловлювали протест проти нового керівника Волинської митниці Олександра Шавлака, з приходом якого на митниці звільнили багатьох колишніх працівників.

На плакатах – надписи: «Бізнес Волині хоче стабільності!»,«Годі руйнувати волинську митницю!», «Геть заробітчан з Волині!»

Виникла черга вантажівок довжиною понад кілометр, поряд з трасою активісти підпалили шини.

У головному управлінні Волинської поліції акцію назвали «санкціонованою».

О 15:00 активісти розблокували трасу й перемістилися під будівлю Волинської митниці в селі Римачі.

Виконувач обов’язки начальника Ягодинської митниці Олександр Шавлак прибув на Волинь з Чернігівщини, де очолював митний пост «Нові Яриловичі». Разом із ним прибула когорта немісцевих службовців.

Протести волинян, серед яких є і звільнені митники, тривають понад 20 днів. Спочатку активісти пікетували обласну адміністрацію й вимагали звільнення Олександра Шавлака від голови Державної фіскальної служби Романа Насірова. Нині ж вони звертаються до голови Верховної РадиВолодимира Гройсмана та президента України Петра Порошенка з вимогою звільнити Шавлака і Насірова.

XS
SM
MD
LG