Доступність посилання

ТОП новини

Суд щодо заборони Меджлісу в Криму почався з дебатів


Засідання Верховного суду анексованого Росією Криму за позовом про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу почалося з дебатів сторін. Як повідомляє проект Радіо Свобода Крим.Реалії, першою взяла слово призначений Москвою прокурор Криму Наталія Поклонська, яка є ініціатором цього процесу.

Під час виступу вона заявила: «якщо суд не задовольнить позов, то Меджліс продовжить екстремістську діяльність».

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму на засіданні 25 квiтня долучив до справи рішення Поклонської про припинення роботи Меджлісу. Самої Поклонської на засіданні не було.

13 квітня прокурор анексованого Криму повідомила, що ухвалила рішення про призупинення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу на території півострову до рішення суду.

18 квітня Мін’юст Росії вніс Меджліс кримськотатарського народу в перелік громадських і релігійних об’єднань, діяльність яких в цій країні зупинена «у зв’язку зі здійсненням ними екстремістської діяльності». Цей крок засудила Україна, міжнародні організації і правозахисники.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG