Доступність посилання

ТОП новини

Парубій очікує, що Рада ухвалить судову реформу у другому читанні до кінця цієї сесії


Андрій Парубій
Андрій Парубій

Голова Верховної Ради Андрій Парубій очікує, що Рада ухвалить судову реформу у другому читанні до кінця сесії. Про це він заявив у ході зустрічі із заступником Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторією Нуланд, повідомляє прес-служба українського парламенту.

«Ми хочемо до кінця цієї сесії вийти на кінцеве рішення по судовій реформі у другому читанні. Питання, пов’язані з реформою парламенту, будуть розглянуті на наступному пленарному тижні. Ми сповнені енергії і політичної волі», – сказав Парубій.

Він також зазначив, що серед першочергових завдань – ухвалення законопроектів, потрібних для співпраці з МВФ, судова реформа разом з антикорупційним законодавством, реформа парламенту.

Четверта сесія Ради, яка почалася в лютому, має завершитися у липні цього року.

У січні 2016 року президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради України доопрацьований законопроект №3524 про внесення змін до Конституції України щодо правосуддя. Цей документ президент вніс як невідкладний для позачергового розгляду. Законопроект зберігає за Верховною Радою право відправляти у відставку генпрокурора.

На початку лютого депутати отримали висновок КСУ щодо відповідності документа Конституції і попередньо схвалили цей законопроект.

Відповідно до процедури, після отримання висновку Конституційного суду парламент схвалює законопроект (перше читання) щонайменше 226 голосами, остаточно закон про внесення змін до Конституції України ухвалюється на наступній сесії конституційною більшістю (не менше ніж 300 голосами).

XS
SM
MD
LG