Доступність посилання

ТОП новини

Трамп обіцяє у разі обрання президентом США покращити відносини з Росією та Китаєм


Дональд Трамп у Вашингтоні 27 квітня 2016 року
Дональд Трамп у Вашингтоні 27 квітня 2016 року

Дональд Трамп, провідний претендент на кандидата від Республіканської партії на виборах президента США, заявив, що буде прагнути до поліпшення відносин з Росією і Китаєм, якщо буде обраний президентом.

Трамп сказав у своїй промові про зовнішню політику в Вашингтоні 27 квітня, що хоча Сполучені Штати й мають «серйозні розбіжності» з Росією, він вважає, що можна послабити існуючу напруженість з Москвою.

Трамп обіцяє у разі свого обрання президентом США покращити відносини з Росією та Китаєм
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:49 0:00

«Здоровий глузд говорить, що цей цикл, цей жахливий цикл ворожості з Росією повинен бути закінчений, і, в ідеалі, скоро закінчений – це добре для обох країн. Деякі кажуть: «Росіяни не будуть розумними». Я маю намір з'ясувати це. Якщо ми не можемо укласти угоду при моїй адміністрації, велику угоду – не просто добру, а велику – для Америки, але і гарну для Росії – ми швидко відійдемо від столу переговорів. Це так просто», – вважає Трамп.

Заявивши, що за його президентства Америка буде дивитися на світ «крізь ясну призму американських інтересів», Трамп наголосив, що буде шукати «точки дотику з Росією і Китаєм на основі спільних інтересів».

Трамп критично оцінив американських союзників за те, що вони не хочуть «платити свою справедливу частку за тягар безпеки» і сказав, що інші члени НАТО повинні активізувати свої витрати, інакше Вашингтон надасть цим країнам можливість «захистити себе». Трамп наголосив, що США перебувають у «війні проти радикального ісламу» і пообіцяв знищити бойовиків угруповання «Ісламська держава», які контролюють частину Сирії та Іраку.

Трамп зазначив, що політика адміністрації президента Барака Обами перетворила Іран у «велику потугу за короткий час». За його словами, помилки зовнішньої політики США в Іраку, Єгипті та Лівії сприяли тому, що «регіон опинився в хаосі».

Трамп, якому 69 років, 26 квітня здобув перемогу на первинних виборах-праймеріз у п'яти північно-східних штатах, тоді як демократ Гілларі Клінтон забезпечила собі перевагу в чотирьох. Відтак обоє кандидатів суттєво відірвалися від решти суперників у перегонах за висунення їх кандидатами від партій у президентських перегонах.

Президентські вибори в США заплановані на 8 листопада 2016 року.

XS
SM
MD
LG