Доступність посилання

ТОП новини

У Москві напали на учасників шкільного конкурсу «Меморіалу» і опозиціонера Навального


У столиці Росії Москві біля Будинку кіно невідомі закидали яйцями і зеленкою учасників церемонії нагородження лауреатів конкурсу для старшокласників «Людина в історії. Росія – XX століття», організованого правозахисним центром «Меморіал».

Як повідомила у Facebook правозахисниця Ірина Ясіна, нападники були «обвішані георгіївськими стрічками». Вона зазначила, що поліція в те, що відбувалося, не втручалася.

На сайті «Меморіалу» вказано, що мета конкурсу «Людина в історії» – спонукати школярів, які захоплюються історією, зайнятися самостійною дослідницькою роботою. «Ми сподіваємося, що молоді люди, зайнявшись в процесі написання конкурсної роботи збором і критичною оцінкою історичних матеріалів, зможуть виробити тверезе ставлення до радянського минулого країни, в якому було багато трагічних сторінок: масові репресії, що торкнулися фактично кожної сім’ї, голод, війна, яка забрала мільйони життів», – йдеться в описі конкурсу.

Про напад на себе також повідомив російський опозиціонер Олексій Навальний. За його словами, невідомий облив його «синьою хімічною речовиною» в Москві біля офісу Фонду боротьби з корупцією.

Навальний вважає, що обидва ці напади «скоординовані». «Веселого, до речі, мало. Це все закінчиться плесканням кислотою в обличчя при явній підтримці поліції і спецслужб», – заявив політик.

Російська влада внесла правозахисний центр «Меморіал» до реєстру «іноземних агентів» у липні 2014 року.

XS
SM
MD
LG