Доступність посилання

ТОП новини

Афганістан: поліція заарештувала 8 підозрюваних у причетності до зникнення австралійки


Афганські чиновники кажуть, що поліція заарештувала вісім підозрюваних в зв’язку зі зникненням Кетрін Джейн Вілсон, австралійської працівниці гуманітарної організації, яку, як вважають, викрали в східній афганській провінції Нангархар.

Прес-секретар губернатора провінції Нангархар заявив пізно ввечері 29 квітня, що у поліції вважають, що деякі з місцевих співробітників Вільсон були причетні до викрадення.

Вілсон керувала групою (Zardozi), яка допомагає підтримувати збіднілих афганських жінок, продаючи вишиті предмети, які вони роблять.

«Наші початкові дослідження показують, що деякі із співробітників Zardozi були залучені до викрадення людей, що було заздалегідь спланованим актом», – сказав речник.

Поліцейські кажуть, що Вілсон, яка працювала в цьому регіоні протягом багатьох років з жіночими благодійними організаціями, була викрадена озброєними людьми, які штурмували її офіс в місті Джалалабаді 28 квітня.

Її літній батько, Брайан, закликав звільнити дочку в інтерв’ю Australian Broadcasting Corporation.

«Я вважаю, що вона – заручниця, і вони зроблять все можливе, щоб тримати її в живих, а не нашкодити їй, просто тому, що вони хочуть мати те чи інше взамін», сказав він.

Викрадення, особливо з метою отримання викупу, поширені в Афганістані, і часто націлені на співробітників гуманітарних організацій.

XS
SM
MD
LG