Доступність посилання

ТОП новини

В Україні з 1 травня уніфікована ціна газу для населення і підприємств теплокомуненерго


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

З 1 травня 2016 року стала однаковою ціна газу для населення і підприємств теплокомуненерго, що призведе до підвищення цін на опалення та гарячу воду майже на 80%. Це випливає з ухваленого 27 квітня рішення уряду про встановлення єдиної ціни на газ для населення.

Кабінет міністрів України з 1 травня зобов’язав компанію «Нафтогаз України» продавати населенню природний газ за єдиною ціною 6 879 гривень за тисячу кубічних метрів. Ціну продажу газу для потреб теплокомуненерго також встановили на рівні 6 879 гривень за тисячу кубічних метрів.

Ця ціна є нижчою за чинну загальну вартість газу для споживачів, але більше ніж вдвічі перевищує ту, яку сплачують підприємства, які виробляють тепло та гарячу воду. Експерти зазначають, що таке підвищення призведе до зростання вартості опалення та гарячої води більше ніж в два рази.

Крім того, відповідно до рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з 1 травня вартість електричної і теплової енергії, що виробляються АЕС, зросла майже на 8%.

На початку березня 2015 року були підвищені тарифи на газ для населення. Зокрема для тих, у кого немає лічильників, вартість одного кубометра газу збільшилася в 3,3 раза – до 7188 гривень за тисячу кубометрів.

Мінімальний тариф 3600 гривень за тисячу кубометрів діяв в опалювальний період на споживання не більше 1200 кубометрів газу за наявності лічильника.

XS
SM
MD
LG