Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі біля Куликового поля померла людина – поліція


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

В Одесі біля Куликового поля померла людина, повідомляє прес-служба поліції Одеської області.

«В ході з’ясування всіх обставин цього випадку було встановлено, що 79-річному чоловіку стало зле і він втратив свідомість. Лікарі намагалися допомогти чоловікові, але всі зусилля були марними. Працівники медичної допомоги констатували смерть громадянина», – йдеться у повідомленні.

У поліції зазначають, що тіло померлого направили на судово-медичну експертизу для встановлення причини смерті чоловіка.

В Одесі на Куликовому полі на сьогодні на 14:00 була запланована акція із вшанування пам’яті загиблих під час масових заворушень 2 травня 2014 року, проте вона все ще не розпочалася, оскільки правоохоронці не пускають людей на Куликове поле у зв’язку з продовженням перевірки щодо виявлення вибухонебезпечних предметів. Сьогодні вранці було повідомлення про «замінування» Куликового поля. Люди збираються біля Куликового поля, кладуть квіти.

2 травня 2014 року на марш футбольних фанатів і проукраїнських сил у центрі Одеси напали проросійські активісти з вогнепальною зброєю. Були вбиті шість людей-учасників маршу. Згодом проукраїнські демонстранти зібралися вже на нову демонстрацію і рушили на площу Куликове поле, де був розташований наметовий табір проросійських активістів. Проросійські активісти й їхні прихильники сховалися в будівлі Будинку профспілок. Обидві сторони кидали одна в одну пляшки з займистою рідиною.

Внаслідок пожежі, що виникла в будинку, при спробах вистрибнути з нього і внаслідок застосування проросійськими активістами вогнепальної зброї там загинули ще 42 людини з обох сторін конфлікту. Також у перебігу протистоянь того дня було поранено близько 200 людей.

XS
SM
MD
LG