Доступність посилання

ТОП новини

НКРЕКП підвищила тарифи на тепло на 75–90%


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), вирішила підвищити тарифи на теплову енергію і послуги центрального опалення на 75–90% з 1 липня 2016 року.

Це рішення НКРЕКП не стосується населення – лише бюджетних установ, релігійних організацій та деяких інших споживачів.

Окремо комісія схвалила проект підвищених тарифів і для потреб населення, але не затверджувала їх.

«Левова частка коригування пов’язана з рішенням уряду щодо ціни на природний газ, решта – з переглядом рівнів мінімальних зарплат і рівня єдиного соціального внеску (ЄСВ)», – сказав глава комісії Дмитро Вовк.

При цьому у Нацкомісії запевняють, що вживають усіх заходів для того, щоб до початку опалювального періоду знизити вартість теплової енергії у великих містах.

Кабінет міністрів України з 1 травня зобов’язав компанію «Нафтогаз України» продавати населенню природний газ за єдиною ціною 6 879 гривень за тисячу кубічних метрів. Ціну продажу газу для потреб теплокомуненерго також встановили на рівні 6 879 гривень за тисячу кубічних метрів. Ця ціна є нижчою за чинну загальну вартість газу для споживачів, але більше ніж удвічі перевищує ту, яку сплачують підприємства, які виробляють тепло та гарячу воду. Експерти попереджали, що таке підвищення призведе до зростання вартості опалення та гарячої води більше ніж у два рази.

XS
SM
MD
LG