Доступність посилання

ТОП новини

Ісламісти захопили стратегічне місто неподалік Алеппо – спостерігачі


Сирійська обсерваторія з прав людини, базована у Великобританії, повідомила у п’ятницю, що бойовики-ісламісти захопили стратегічне місто неподалік сирійського Алеппо. Як йдеться у заяві спостерігачів, бійці з ісламістської коаліції, що включає угруповання «Аль-Каїда» і пов’язаний з ним фронт «аль-Нусра» взяли під свій контроль місто Хан-Туман і довколишні села в південному регіоні провінції Алеппо.

Контроль над новими територіями став можливим після того, як у середу ввечері бойовики почали атакувати ці райони і відбулися їх сутички з урядовими силами.

За даними групи моніторингу, щонайменше 43 бойовики і 30 військових сирійських урядових сил загинули в ході боїв.

Хан-Туман є стратегічно важливим містом, бо розташоване поруч з
автомагістраллю, яка сполучає Алеппо зі столицею Дамаском.

«Із захопленням бойовиками Хан-Тумана, урядові сили втратили головну лінію оборони в районі південної частини Алеппо», – заявив голова Сирійської обсерваторії з прав людини Рамі Абдель-Рахман.

Наступ на нове місто відбувся наступного дня після того, як в ході авіаудару на табір біженців у контрольованому бойовиками північному районі Сирії, провінції Ідліб, загинуло щонайменше 30 людей. Бойовики звинуватили режим президента Сирії Башара аль-Асада у нападі. Європейський союз та ООН засудили цю атаку.

XS
SM
MD
LG